Op een afstand van nog geen 500 meter, hemelsbreed gezien vanaf de gemeentegrens, van Delft vindt u het natuurgedeelte van begraafplaats Hofwijk. Deze prachtige natuurbegraafplaats Rotterdam is in 2018 gerealiseerd en maakt deel uit van begraafplaats Hofwijk aan de Delftweg. Op dit natuurgedeelte kunt u zelf of de nabestaanden een plekje uitzoeken om begraven te worden. U of de nabestaanden kunnen zelf bepalen hoe lang het graf wordt aangehouden. Ook zijn er op dit gedeelte natuurlijke urnengraven en is er een speciaal strooiveld om de as uit te strooien. De namen van de betreffende overledene kan met gebruikmaking van natuurlijke materialen als bijvoorbeeld boomschors worden herdacht.

Voor de omliggende gemeenten als Delft, Midden Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Maassluis is deze natuurbegraafplaats een mooi alternatief.

Een begrafenis op deze natuurbegraafplaats in combinatie met een afscheid in De Witte Kapel (of beter gezegd paviljoen) geeft een unieke mogelijkheid om een persoonlijke en eigentijdse uitvaart te realiseren waarbij rust, ruimte en sereniteit de basis vormen.