Gastenboek

 

Beschikbaarstelling aan de wetenschap

Vanaf dat Jan wist dat hij ongeneeslijke slokdarmkanker had en er mentaal aan toe was om zijn herdenkingsdienst te regelen heeft hij dat ook gedaan. Alles besproken, met mij, met familie en met John van Kleef van Uitvaartbegeleiding de Regenboog.

De locatie Op Hodenpijl, alle aanwezigen, de bus vanuit Doornenburg, de herdenkingsdienst zelf, de presentatie die gedraaid werd, de sprekers, het informele samenzijn, de lunch, de muziek die gedraaid werd en zelfs de regenboog die aan de hemel stond, alles was perfect. Zowel bedacht als uitgevoerd, tot in detail. Zelfs het afwezige fysieke lichaam bij de herdenkingsdienst is heel mooi opgevangen door zijn foto, zijn spulletjes, de bloemen, het mooie hart met waxinelichtjes. Want dat ging net even anders dan bij een reguliere afscheidsdienst. Bij deze dienst, waarbij we Jan en zijn leven hebben herdacht, was Jans fysieke lichaam niet aanwezig omdat Jan zijn lichaam heeft geschonken aan de wetenschap.

Tot stand gekomen door John en Margret van de Regenboog; John, die in de gesprekken met Jan het goed heeft aangevoeld, goed naar zijn laatste wensen heeft geluisterd, heeft doorgevraagd en samen met Margret het tot een gedenkwaardige en unieke dag hebben gemaakt. Dank daarvoor!

Lieve groet, Helma Bekker - Alsemgeest

Uitvaart Delfgauw-Sliedrecht

Beste John en Margret,

Ik wil jullie bedanken voor de zeer goede en deskundige samenwerking die wij hebben ervaren bij de begrafenis van mijn moeder. Het open staan voor vragen en wensen, die deskundig werden ingewilligd, het mee denken en de hulp die jullie boden bij de dingen die ik zelf wilde regelen. We hebben een goed gevoel over hoe het is geregeld.
Ook jullie bijna onzichtbare aanwezigheid, maar wel degelijk jullie werk als uitvaartverzorgers in goede banen te hebben geleid. Dat is ook door de aanwezigen bij de rouwdienst als zeer positief ervaren. Bijv. hoe jullie de 6 kleinkinderen van 4 tot de leeftijd 9 hebben begeleid en gerustgesteld, zodat zij met trots de kaarsjes aanstaken en de bloemen op de kist konden leggen. De liefde voor jullie vak is zeker tot uiting gekomen. Wij kunnen een ieder die een uitvaartondernemer nodig heeft aanbevelen om met jullie de samen werking aan te gaan.

Hartelijke dank,

Cor en Barbera Ripping -Drapers

Uitvaart Rijswijk

Mijn moeder heeft zelf, al voor haar dood, besloten dat John van Kleef haar uitvaart moest verzorgen. Een hele wijze raad van haar,  zo blijkt nu. Wij hadden ons als kinderen geen betere begeleiding kunnen wensen.  Een begeleiding die al vòòr de dood begon. Heel bijzonder. Wat een warme en betrokken mensen zijn John en Margret.  Zelf noemen ze hun werk hun roeping en dat is ook precies hoe wij het voelden. In korte tijd geven ze je een enorm vertrouwd gevoel,  stralen ze rust uit en houden het overzicht over (de voorbereidingen van)  de uitvaart. Maar bovenal de persoonlijke benadering van alles, het altijd voor de nabestaanden klaar staan, het meedenken en daarbij precies aanvoelen wat er passend of gewenst is bij de overledene en / of nabestaande in tijd van afscheid en rouw. Wij zijn jullie ontzettend dankbaar voor alles wat jullie hebben gedaan en weten dat er hoog in de hemel, op een mooie plek, een ster straalt van trots. Jullie hebben op bijzondere en warme wijze geholpen haar laatste wens uit te laten komen. Het was de uitvaart zoals zij hem wilde! Dank jullie wel.

Tamara Kranenburg

Uitvaart Den Haag

Wij zijn enorm dankbaar dat John en Margret van de Regenboog op onze weg zijn gekomen. In het verleden zijn wij geconfronteerd met de grote uitvaartbedrijven die veel onpersoonlijker zijn, vaak fouten maken en enorm duur zijn. Wat een verademing toen wij met John in contact kwamen. Na ons telefonisch contact kwam John snel bij ons langs om alles verder te regelen. Wij werden omhuld met een deken van liefde, begrip, medeleven en zorgzaamheid. Alles werd afgestemd op onze wensen en mogelijkheden. Tot in de puntjes werd alles liefdevol en zorgvuldig geregeld.

Mijn moeder en ik hadden mijn vader de laatste 4 maanden 24 uur per dag verzorgd. Als onderdeel van het verwerken van het rouwproces stelde John mij voor om met hem mee te gaan naar het mortuarium en mijn vader daar aan te kleden en in zijn kist te leggen om zo de verzorging van mijn vader helemaal af te ronden. Dat voelde heel goed om te doen en zo heb ik mijn vader samen met John mooi aangekleed en in een prachtige roomwitte kist gelegd van ecologisch populierenhout. Dit past helemaal bij ons en dus ook bij mijn vader omdat wij een puur natuurlijke eet- en leefwijze hebben. Vervolgens heb ik met John de kist met mijn vader afgesloten en in de rouwauto van John gelegd. Hierna heeft John mijn vader heel mooi opgebaard in de knusse familiekamer van de Korpershoek te Schipluiden met prachtige witte rozen en mooie brandende kaarsen.

Op de verjaardag van mijn moeder zou mijn vader gecremeerd worden. ’s-Morgens hebben mijn moeder en ik afscheid van mijn vader genomen, onze rozen op zijn borst gelegd, samen de kist gesloten en samen met John de kist met mijn vader in de rouwauto van John gelegd om naar het crematorium de Dijk in Maassluis gebracht te worden.

Dankzij de warme, respectvolle en liefdevolle verzorging en begeleiding van John was het ondanks het enorme verdriet en gemis een mooi en bijzonder gebeuren. En daar bleef het niet bij. John bleef en blijft contact met ons houden en ons op afstand geestelijk steunen. De as van mijn vader moest in het crematorium De Dijk in Maassluis opgehaald worden en uitgestrooid worden. Dit was emotioneel echter nog te zwaar voor mijn moeder en mij. John is ons toen op komen halen en samen met hem zijn we naar het crematorium De Dijk gereden, een heel mooi nieuw crematorium aan de Nieuwe Waterweg.

John zei dat wij nu even de tijd moesten nemen om de voelen en te beslissen wat wij met de as wilden gaan doen en waar wij het wilden uitstrooien. Zodra wij zover zouden zijn om de as van mijn vader te gaan uitstrooien was John bereid om met ons mee te gaan als het emotioneel nog te zwaar voor ons zou zijn. De vijfde dag na het ophalen van de as van mijn vader was het exact een half jaar geleden dat hij was overleden. Voor mijn moeder en mij voelde het toen dat het nu de tijd was om zijn as uit te strooien. Wij kregen de kracht om dit met ons tweeën op deze mooie, zonnige zondag te doen en het voelde heel goed. Het fysieke gedeelte was eindelijk afgerond, weer een stapje verder in de verwerking van het rouwproces.

De zorg en begeleiding van John deed en doet ons enorm goed, draagt ertoe bij dat wij ons gesterkt voelen en stap voor stap iets makkelijker door het rouwproces kunnen gaan. John en Margret zijn hele mooie mensen die dit werk doen vanuit een roeping, vanuit hun hart, met zoveel zorg, liefde, respect en aandacht voor ieder mens, dat is echt uniek. Voor ons is de Regenboog het meest zorgzame, respectvolle en beste uitvaartbedrijf dat er is en wij bevelen het iedereen dan ook van harte aan.

Louise en Frieda Prins

Uitvaart Pijnacker Gouderak

Het afscheid was vrijdag zoals mijn moeder gewenst had. In stilte. Het is zo mooi dat dat kan, iedereen is uniek, dus een uitvaart ook. Mooi dat het zo kon, dank daarvoor. Fijn dat jij zo met ons mee hebt gedacht, mij af en toe aan het denken zette…. Maar ook heel dankbaar dat jullie het respecteerden zoals het ging. Ik denk dat je dat niet vaak meemaakt, dat een begrafenis onderneming je zo vrij laat en zonder enig dwang (zo van, ‘’ja maar dat hoort eigenlijk zo , of dat kan niet…’’) de uitvaart mogelijk maakt. Wij voelden ons door jullie zeer gedragen en gesteund.

Dank en hartelijke groet

Caroline en Ronald

Uitvaart Midden-Delfland

Wij zijn heel tevreden over de manier waarop de Regenboog de uitvaart van onze vader heeft geregeld. Ze hebben ons echt ontzorgd, zij regelden alles wat nodig was en communiceerden snel en helder wat er afgesproken was. Er werd een draaiboek gemaakt met daarin alle afspraken en tijdstippen. Ook kwamen ze met goede suggesties om de uitvaart nog mooier te maken. Het was erg prettig om zelf niet met de organisatie bezig te hoeven zijn, maar je te kunnen focussen op de inhoud en het onderlinge contact met familie en vrienden. We hebben onze vader het mooie en waardige afscheid kunnen geven dat hij verdiende. John en Margret bedankt voor jullie service en de fijne samenwerking.

Francien Fabrie-van Wijk

Uitvaart Berkel en Rodenrijs

Na het overlijden van onze moeder Bets Ammerlaan-van Leeuwen hebben wij direct contact gezocht met John van Kleef van de Regenboog uitvaartbegeleiding.

Door de grote kennis van hem werd voor ons alles veel eenvoudiger omdat hij een heel draaiboek paraat had, zodat er werkelijk niets vergeten zou worden. Onze moeder is heel mooi opgebaard door hen en ook vervoerd van ziekenhuis naar het verzorgingshuis waar ze op dat moment woonde.
De kaarten zagen er heel verzorgd uit en werden door hen direct op de post gedaan waardoor iedereen de kaart op tijd ontving. Ook de advertenties in de krant werden door hen verzorgd. Aangezien wij gekozen hadden voor een avondwake en een uitvaartdienst in de RK kerk in Berkel en Rodenrijs heeft John daar contact mee gelegd en de afspraken gemaakt. Er moesten ook boekjes voor beide diensten worden gedrukt. Margret hielp daarmee en zij heeft weer de kennis in huis om dat goed volgens de regels zoals het hoort in de RK kerk samen te stellen. Ook de boekjes zagen er heel mooi uit en werden persoonlijk door hen achter in de kerk overhandigd aan de mensen. Tevens zorgden zij voor de steen ophalen, de auto naar de kerk, de papieren die nodig zijn zoals o.a. Akte van overlijden, de afspraak met het Parochiehuis om daar te kunnen condoleren na de uitvaart enz.
En zeker niet onbelangrijk, de lijnen zijn kort en hartelijk, we konden ze bellen wanneer we maar wilden en altijd was er direct een antwoord!

Wij hebben er met het hele gezin een fijne en goede herinnering aan over gehouden, waarvoor nogmaals onze dank.

Familie Ammerlaan

Hallo John en Margret,

Even een noot van mijn herinnering aan de herdenkingsdienst (2018). Ik vond het erg waardevol. Jullie hebben het zeer respectvol gedaan, mooie teksten, die ik zal bewaren en een zangeres met een prachtige stem.

Ik hoop dat jullie dit in de toekomst zullen blijven doen want dat zal denk ik ook door toekomstige nabestaanden zeer gewaardeerd worden.

Heel veel dank.

Nancy Wartewig

Uitvaart Delft

“Wij zijn zeer tevreden over de wijze waarop De Regenboog de uitvaart van onze moeder en vader heeft verzorgd. Met veel rust en aandacht voor detail zijn beide uitvaarten in goede banen geleid.
Onze hartelijke dank voor het plezierige contact in deze verdrietige tijden”

Gertjan & Karin

Uitvaart Midden-Delfland

Na het toch nog onverwachte overlijden van onze moeder hebben wij voor de Regenboog gekozen om de begrafenis te leiden.
Wij hebben gelukkig weinig ervaring op dit gebied, maar zijn zeer tevreden over de manier waarop John te werk ging. Niets gebeurde zonder onze goedkeuring.
Mede dankzij de kennis van zaken en het inlevingsvermogen van de Regenboog is het een mooi afscheid geworden waar wij dankbaar op terugkijken.

Jacqueline van der Kooij-van Leeuwen

Uitvaart Midden-Delfland

Namens Fam. van der Zalm willen wij John van Kleef van “ De Regenboog” bedanken voor de begeleiding, het meedenken en regelen van de uitvaart van onze (schoon) moeder en oma.
Er was zeer regelmatig contact om alles in goede banen te leiden. John kwam met goede ideeën, die uiteraard door zijn ervaring, erg werden gewaardeerd.
De uitvaart stond gepland bij Hofwijk, maar omdat wij met een klein gezelschap zouden zijn, kwam John met het idee om bij elkaar te komen in de “Witte Kapel”. Een zeer intieme, sfeervol ingerichte ruimte, waar we met elkaar een heel mooi afscheid hebben gehad. We zullen allen een mooie herinnering houden aan deze dag.
De samenwerking met Anneke van den Ende, uitvaartbloemiste, was ook perfect,
bedankt daarvoor.

Ga zo door met jullie mooie werk!

Fam. van der Zalm

Uitvaart Midden-Delfland

Beste John en Margret,

Onlangs hebben jullie (net als twee jaar geleden bij het overlijden van mijn vader Jacques Schutjes) de uitvaart van mijn moeder Cora Schutjes-van der Sman verzorgd. We voelden ons erg goed begeleid en jullie regelden alles. Jullie hebben beiden persoonlijke en oprechte aandacht en interesse, en de zaken waren keurig in orde. In verdrietige tijden is dat belangrijk en fijn. Onze hartelijk dank daarvoor.

Groeten

Marcel Schutjes

Reactie Herdenking 2019

Wij vonden het zondagavond een hele mooie, bijzondere en gedenkwaardige avond met de zangeres, het zingen en de overdenkingen en ook een kaars aan te steken wat samen een verlicht hart vormde.
Om zo onze dierbare te kunnen herdenken op deze mooie locatie. Dit draagt ook bij aan de verwerking en om verder te gaan. Zeer bedankt hiervoor, heel fijn.

Hartelijke groeten,

Danny van Dorp

Uitvaart Delft in Op Hodenpijl

Voor een uitvaart op een mooie lokatie hadden we besloten de herdenkingsbijeenkomst te houden Op Hodenpijl in Schipluiden. De Regenboog heeft hier al meerdere uitvaarten georganiseerd en we zijn heel blij en tevreden met het resultaat. De bijzondere sfeer en de geschikte ruimtes die Op Hodenpijl te bieden heeft, hebben voor ons de dag van de uitvaart heel bijzonder gemaakt.

De uitstekende organisatie en begeleiding vanaf de eerste kennismaking door John en Margret van Kleef van De Regenboog hebben ons erg getroffen. We zijn hen daarvoor zeer dankbaar en kunnen De Regenboog van harte aanbevelen.

van der Linden

Uitvaart Vlaardingen

Eind 2012 gaf mijn bejaarde moeder te kennen, dat ze graag haar uitvaart wilde regelen. Ze had zich verdiept in de verschillende aanbieders in deze branche. Haar keus viel op uitvaartbegeleiding ‘de Regenboog’ in Schipluiden.

Ik als dochter/mantelzorger heb de heren van de Regenboog benaderd en allereerst gevraagd of het geen punt was dat mijn moeder in Vlaardingen woonachtig was. Bij de bevestiging dat dit geen enkele belemmering was, is er gelijk een afspraak gemaakt. Wat mij opviel was dat bij de kennismaking eerst uitgebreid werd geïnformeerd naar de levensloop van mijn moeder. Ze werd geheel op haar gemak gesteld en er werd alle tijd genomen om al haar wensen en ideeën kenbaar te maken, alles tot in detail. Na dit eerste bezoek, volgden er nog enkele om haar keuzes nog eens dieper uit te werken.

Toen mijn moeder tenslotte in september 2016 overleed en ik ‘de Regenboog’ inlichtte, was er vanaf het begin weer een fijn contact. Alle wensen van mijn moeder werden uitgevoerd op een hele warme manier. Ook wij als familie werden nauw bij alles betrokken en het was ook mogelijk om wensen van ons toe te voegen. De uitvaart verliep geheel naar de wens van mijn moeder, zoals ze van te voren had kenbaar gemaakt.

Na twee weken nam John contact met ons op om te informeren hoe het met ons ging en over het beeldmateriaal dat tijdens de uitvaart van mijn moeder is gemaakt. Wat ons toen overhandigd werd overtrof alles. Prachtig beeldmateriaal, waarin de uitvaart op een respectvolle manier in beeld wordt gebracht. Op dit materiaal is ook duidelijk te zien, de warmte en liefde van de uitvaartverzorgers voor hun vak. Dit onverwachtse gebaar is zo’n prachtige herinnering voor ons en zal ons zeker helpen bij de verwerking van ons verdriet.

Wij zullen onze bijzondere warme ervaring die we van u mochten ontvangen, zeker uitdragen.

Heel, heel hartelijk dank,
Mieke Harteveld-Nijsen

Mieke Harteveld-Nijsen

Uitvaart Delft

Namens familie van der Drift bedanken wij de “De Regenboog” uitvaartbegeleiding hartelijk voor het regelen en uitvoeren van de uitvaart van Aad van der Drift. Aad heeft zodoende een mooie uitvaart gekregen, daar het een “ uitzonderlijk” overlijden was, ook voor de Regenboog en hij vanuit het buitenland naar Nederland overgebracht moest worden. Alles is netjes verlopen en ook na de uitvaart hebben zij ons hulp aangeboden voor de verdere afwikkelingen die wij als familie nog moesten ondernemen.

Hartelijk bedankt, vooral John van Kleef, die de uitvaart voor ons heeft verzorgd.

Met vriendelijke groeten,

Familie van der Drift

Nettie van der Drift

Uitvaart Midden-Delfland

Nu alles wat met spoed moest gebeuren achter de rug is inclusief het ontruimen van de kamer van Frans, komen wij zelf ook wat tot rust. We kunnen de afgelopen acht dagen laten bezinken en we komen tot de conclusie dat het hoogst haalbare behaald is kunnen worden. Jullie hebben daar een heel groot aandeel in gehad.

Frans is met groot respect verzorgd en zo snel als mogelijk was vervoerd naar een locatie die precies bij hem paste, ‘thuis’ in zijn eigen dorp, in een pand dat historie en sfeer ademt. Er waren snel prachtige bloemen, Conny heeft vanmorgen Anneke al gebeld. Zij heeft uit een summiere mail en een heel kort telefoongesprek precies begrepen in welke richting wij dachten en het resultaat was perfect.

De rouwkaart is precies geworden zoals wij die bedoelden en we zijn nog steeds blij met die foto. Alles was mooi op tijd klaar en tijdig bij de ontvangers. Wie wilde kon elke dag even bezoeken in De Oude Pastorie. Het afscheid nemen verliep ontspannen, met aangrenzend Frans bij kaarslicht. Het sluiten van de kist was een waardevol moment, en de vrijdag konden wij ons helemaal concentreren op de ceremonie van zaterdag.

Onze begeleiding samen met Ria en Sjaak vanuit Maasland, een mooie rouwauto, de gekozen landschappelijke route naar Hofwijk en het hele gebeuren daar, het is geworden wat wij gehoopt hadden neer te kunnen zetten. Dankzij jullie is dat helemaal gelukt, en zelfs voor mooi weer was gezorgd.

Dit zijn allemaal eenmalige dingen die nooit meer overgedaan kunnen worden. Jullie weten dat als geen ander. Je hebt ons aangevoeld en met ons meegedacht, soms even vóór ons uit gedacht, en ons attent gemaakt op zaken die ook aandacht moesten krijgen.

Dank jullie oprecht daarvoor!

Met hartelijke groet,
Wim en Conny Doove

Wim en Conny Doove

Neem contact met ons op

Adres

Agnes Croesinklaan 11
2636 HL Schipluiden

Contact

Visit

Wij zijn 24 uur per dag beschikbaar