Gastenboek

 

Afscheid in de Stilte ruimte Bieslandhof Delft

In de droevige en drukke tijd na het overlijden van mijn man hebben John en Margret van De Regenboog mij begeleid op een manier die werkelijk niets te wensen overliet. Vanaf de allereerste kennismaking waren zij meelevend en begripvol op een rustige en vertrouwenwekkende manier.

Zelfs nu, meer dan een half jaar later, is de terugblik op de dag van het afscheid zeer troostrijk omdat alles zo mooi verlopen is. Praktische en administratieve zaken, zoals de bijzetting in het familiegraf op 150 km afstand en de overdracht van de grafrechten werden door hen goed geregeld.

In het verpleeghuis De Bieslandhof waar mijn man overleed, hebben zij het lichaam perfect verzorgd en mooi opgebaard in de rouwkamer. De rouwkaarten en de bloemen waren prachtig dankzij de drukker en de bloemist waarmee De Regenboog samenwerkt.

De afscheidsdienst in de Stilteruimte van De Bieslandhof verliep buitengewoon goed; de juiste voorganger, goed geluid en de juiste opstelling van de zitplaatsen.

Aansluitend was er een lunch in het restaurant van De Bieslandhof,ook geregeld door De Regenboog.

Wat blijft is de herinnering aan een  heel mooi afscheid van mijn man èn aan de warme, onnadrukkelijke begeleiding door Margret en John, die zo goed begrepen  wat mijn zorgen en wensen waren en ook steeds contact hielden, waardoor ik mij echt gesteund wist. Ik kijk er vol dankbaarheid op terug.

Marieke Terwel-Louwe

Uitvaart Schipluiden

Mijn ouders hebben de laatste jaren steeds gezegd dat wanneer zij kwamen te overlijden dat De Regenboog de uitvaart moest verzorgen. Dus toen mijn vader onverwacht overleed heeft mijn moeder zelf direct contact gelegd met John, van de Regenboog. En wat snap ik goed dat mijn ouders John en Margret als uitvaartbegeleider wilden! Vanaf het begin was er een warm contact, ondanks de 1,5 meter maatregelen in coronatijd: geen hand geven en niets drinken bij mijn moeder in huis. Maar alle besprekingen konden wel bij mijn moeder in huis met 1,5 meter afstand dus gelukkig niet via beeldbellen of zo.

Zij hebben met respect en zorg mijn vader verzorgd maar ook vooral goed geluisterd wat de wensen van de hele familie waren met betrekking tot de uitvaart. En dat waren er best wel wat en er kwamen steeds weer vragen en ideeën bij. Nooit was dit enig probleem, alles was te regelen volgens John, ook in coronatijden. Het draaiboek werd steeds weer aangepast en was een veilig houvast dat de uitvaart uitgevoerd werd zoals wij bedacht hadden.

Maar John hielp ook meedenken hoe wij, maar ook de mensen om ons heen toch waardig afscheid konden nemen in deze coronatijd. Zo was er op de kaart gezet dat een erehaag voor een laatste groet gevormd mocht worden langs de route waarbij men de 1,5 meter maatregel in acht moest nemen: hartverwarmend hoeveel mensen de moeite genomen hebben om mijn vader op die manier de laatste eer te bewijzen. We hadden John gevraagd of er dan een foto van mijn vader op de ramen van de auto geplakt kon worden: dat kon en wat zag dat er mooi uit met de kist en de bloemen erbij. Ook de link om de dienst te kunnen volgen via de kerkomroep werd op de kaart gezet. Maar ook het laten zakken van de kist: dit kon nu door iemand van de familie gedaan worden dus mijn moeder heeft dat zelf gedaan: zo fijn voor haar dat zij ook deze laatste stap zelf mocht doen na een samenzijn van meer dan 62 jaar. John gaf de tip om de uitvaart te laten filmen, als we dat wilden kon hij hier iemand voor benaderen. Een mooie film vanaf het uit huis dragen tot en met het laten zakken van de kist is het resultaat. Hierdoor kan de uitvaart alsnog aan mensen getoond worden die dat willen. Maar ook voor ons als nabestaanden kan het fijn zijn om de beelden van deze dag nog eens terug te zien.

De coronamaatregelen hebben gezorgd voor een uitvaart die anders was als voor corona besproken was met mijn ouders. Maar de periode rondom het sterven en de uitvaart was nu juist heel mooi, waardig en warm. Wij zeggen nu achteraf: het was een fijn afscheid dankzij de coronatijd.

En daar hebben John en Margret een belangrijke steen aan bijgedragen. Namens de hele familie: Dank jullie wel!

Neely van Maanen-van der Kooij

Herdenking 2022 Hodenpijl

Dag Margret en John,

Graag dank ik jullie voor de mooie dienst die jullie 29 mei hebben georganiseerd. Prachtig! Hieruit spreekt liefde voor het vak en het werk dat jullie verrichten. Bij de nabestaande kan dit alleen maar goed aankomen. De eenvoudige prachtige muziek met gitaar en zang benadrukt de dienst in een zachte en liefdevolle gedachtenis tezamen met de eenvoudig en klein gehouden voordrachten. Mijn zus in Canada heeft er ook van genoten. Het is top, ga zo door.

Bob Spanjaard

Herdenking 2022 Hodenpijl

Beste Margret en John,

We hebben dankbaar gebruikt gemaakt van de link om vanuit Hongarije mee te maken hoe zo’n herdenking gaat. Prachtig gezongen en vooral mooie tekst, waarvoor hartelijk dank.
Warme groet (letterlijk en figuurlijk)

Aad en Ingrid

Herdenking 2022 Hodenpijl

Goedenavond John en Margret,

Bedankt voor de mooie herdenking gisteravond.
Het was voor ons een waardevolle herinnering aan mijn moeder Lenie.
De zang raakte me en de teksten waren emotioneel, recht uit het hart.
Heel fijn, dat we hieraan mochten deelnemen.

Marleen Nederpelt

Uitvaart Midden-Delfland

Na het toch nog onverwachte overlijden van onze moeder hebben wij voor de Regenboog gekozen om de begrafenis te leiden.
Wij hebben gelukkig weinig ervaring op dit gebied, maar zijn zeer tevreden over de manier waarop John te werk ging. Niets gebeurde zonder onze goedkeuring.
Mede dankzij de kennis van zaken en het inlevingsvermogen van de Regenboog is het een mooi afscheid geworden waar wij dankbaar op terugkijken.

Jacqueline van der Kooij-van Leeuwen

Uitvaart Midden-Delfland

Wij zijn heel tevreden over de manier waarop de Regenboog de uitvaart van onze vader heeft geregeld. Ze hebben ons echt ontzorgd, zij regelden alles wat nodig was en communiceerden snel en helder wat er afgesproken was. Er werd een draaiboek gemaakt met daarin alle afspraken en tijdstippen. Ook kwamen ze met goede suggesties om de uitvaart nog mooier te maken. Het was erg prettig om zelf niet met de organisatie bezig te hoeven zijn, maar je te kunnen focussen op de inhoud en het onderlinge contact met familie en vrienden. We hebben onze vader het mooie en waardige afscheid kunnen geven dat hij verdiende. John en Margret bedankt voor jullie service en de fijne samenwerking.

Francien Fabrie-van Wijk

Beschikbaarstelling aan de wetenschap

Vanaf dat Jan wist dat hij ongeneeslijke slokdarmkanker had en er mentaal aan toe was om zijn herdenkingsdienst te regelen heeft hij dat ook gedaan. Alles besproken, met mij, met familie en met John van Kleef van Uitvaartbegeleiding de Regenboog.

De locatie Op Hodenpijl, alle aanwezigen, de bus vanuit Doornenburg, de herdenkingsdienst zelf, de presentatie die gedraaid werd, de sprekers, het informele samenzijn, de lunch, de muziek die gedraaid werd en zelfs de regenboog die aan de hemel stond, alles was perfect. Zowel bedacht als uitgevoerd, tot in detail. Zelfs het afwezige fysieke lichaam bij de herdenkingsdienst is heel mooi opgevangen door zijn foto, zijn spulletjes, de bloemen, het mooie hart met waxinelichtjes. Want dat ging net even anders dan bij een reguliere afscheidsdienst. Bij deze dienst, waarbij we Jan en zijn leven hebben herdacht, was Jans fysieke lichaam niet aanwezig omdat Jan zijn lichaam heeft geschonken aan de wetenschap.

Tot stand gekomen door John en Margret van de Regenboog; John, die in de gesprekken met Jan het goed heeft aangevoeld, goed naar zijn laatste wensen heeft geluisterd, heeft doorgevraagd en samen met Margret het tot een gedenkwaardige en unieke dag hebben gemaakt. Dank daarvoor!

Lieve groet, Helma Bekker - Alsemgeest

Uitvaart Rijswijk

Mijn moeder heeft zelf, al voor haar dood, besloten dat John van Kleef haar uitvaart moest verzorgen. Een hele wijze raad van haar,  zo blijkt nu. Wij hadden ons als kinderen geen betere begeleiding kunnen wensen.  Een begeleiding die al vòòr de dood begon. Heel bijzonder. Wat een warme en betrokken mensen zijn John en Margret.  Zelf noemen ze hun werk hun roeping en dat is ook precies hoe wij het voelden. In korte tijd geven ze je een enorm vertrouwd gevoel,  stralen ze rust uit en houden het overzicht over (de voorbereidingen van)  de uitvaart. Maar bovenal de persoonlijke benadering van alles, het altijd voor de nabestaanden klaar staan, het meedenken en daarbij precies aanvoelen wat er passend of gewenst is bij de overledene en / of nabestaande in tijd van afscheid en rouw. Wij zijn jullie ontzettend dankbaar voor alles wat jullie hebben gedaan en weten dat er hoog in de hemel, op een mooie plek, een ster straalt van trots. Jullie hebben op bijzondere en warme wijze geholpen haar laatste wens uit te laten komen. Het was de uitvaart zoals zij hem wilde! Dank jullie wel.

Tamara Kranenburg

Uitvaart Pijnacker Gouderak

Het afscheid was vrijdag zoals mijn moeder gewenst had. In stilte. Het is zo mooi dat dat kan, iedereen is uniek, dus een uitvaart ook. Mooi dat het zo kon, dank daarvoor. Fijn dat jij zo met ons mee hebt gedacht, mij af en toe aan het denken zette…. Maar ook heel dankbaar dat jullie het respecteerden zoals het ging. Ik denk dat je dat niet vaak meemaakt, dat een begrafenis onderneming je zo vrij laat en zonder enig dwang (zo van, ‘’ja maar dat hoort eigenlijk zo , of dat kan niet…’’) de uitvaart mogelijk maakt. Wij voelden ons door jullie zeer gedragen en gesteund.

Dank en hartelijke groet

Caroline en Ronald

Uitvaart Op Hodenpijl – Delft

Hallo Margret en John,

Mijn dag is goed zoals het moet zijn; doorgaan op een andere manier. Dat is wennen voor mij. Ik ga mijn best doen en met behulp van kinderen en vrienden moet dat lukken.

Ik moet jullie beide bedanken voor de prachtige organisatie die jullie hebben neergezet. Je moet John wel gedacht hebben op die dinsdagavond “welk vlees heb ik nu weer in de kuip”. Soms een beetje bot, narrig met de opmerking slavendrijver etc maar altijd goed bedoeld. Het is de ervaring die ik met begrafenis ondernemers heb om zeer gereserveerd te zijn en je niet door emoties te laten leiden.

Je heb hele goede voorstellen gedaan om het een en ander goed te laten verlopen. Vooral de opbaring thuis, visagiste en rand gebeuren om mijn vrouw goed tot uiting te laten komen is bij de familie en vrienden heel goed ontvangen. Vooral omdat mijn zoon zeer voorzichtig was z’n moeder te willen zien. Na opmerkingen van mijn dochter en mij is toch de deksel open gegaan en was er vrede bij hem en de kleinkinderen die later tegen oma gingen praten en aanraken. Ze herkenden hun oma meteen. Mooi opgemaakt, glitter oogschaduw, lippenstift, haar, sieraden alles was compleet om hun oma terug te zien. Ik kan iedereen aanraden omdat afscheid nemen over een aantal dagen veel geleidelijker gaat en wij allen op maandag iets hadden van “het is mooi geweest” waardoor ook de dienst beter tot zijn recht komt en er geen snikkende verhalen langskomen.

De dienst zelf en de life-stream is prachting. Goed getimed; foto’s, sprekers etc tot in detail is zelfs de kaarsenstandaard van de doopkaars horizontaal gezet op de kist.

Jullie hebben oog voor detail en souplesse in de organisatie om op het laatst mijn zus toe te voegen in de dienst. Oog voor detail van de foto die ondanks onze controle toch nog wat schaduw rechts boven had. Jullie kleding; gewoon, geen grijs, vest, pinquin pak. Gewoon mooi blauw en als je bij ons op bespreking was eenvoudig en netjes. Jullie vroegen altijd naar de omstandigheden ook met de laatste onderstaande mail. Daar kwam van mij niet altijd een vriendelijke noot terug maar is wel gewaardeerd.

Wat ik hoorde is de kaart super ontvangen. Zelfs uit Zeeland de complimenten! Ook de dienst die is bekeken in Duitsland, Engeland, België en Canada alleen maar complimenten!

De borrel achteraf prachtig veel beter dan in een rij condoleren o.i.d. Afscheid met de rozen buiten. Het was gelukkig prachtig weer. En de rit naar Iepenhof was ook mooi, jij lopend voor de auto. Langs alle Items gereden waar mijn vrouw geschiedenis heeft. Tot en met het afscheid in het crematorium.

Kortom wij zijn tevreden hoe het gegaan is en ik hoop dat jullie op deze weg nog lang mogen doorgaan.

Met vriendelijke groet Bob Spanjaard

Uitvaart Berkel en Rodenrijs

Na het overlijden van onze moeder Bets Ammerlaan-van Leeuwen hebben wij direct contact gezocht met John van Kleef van de Regenboog uitvaartbegeleiding.

Door de grote kennis van hem werd voor ons alles veel eenvoudiger omdat hij een heel draaiboek paraat had, zodat er werkelijk niets vergeten zou worden. Onze moeder is heel mooi opgebaard door hen en ook vervoerd van ziekenhuis naar het verzorgingshuis waar ze op dat moment woonde.
De kaarten zagen er heel verzorgd uit en werden door hen direct op de post gedaan waardoor iedereen de kaart op tijd ontving. Ook de advertenties in de krant werden door hen verzorgd. Aangezien wij gekozen hadden voor een avondwake en een uitvaartdienst in de RK kerk in Berkel en Rodenrijs heeft John daar contact mee gelegd en de afspraken gemaakt. Er moesten ook boekjes voor beide diensten worden gedrukt. Margret hielp daarmee en zij heeft weer de kennis in huis om dat goed volgens de regels zoals het hoort in de RK kerk samen te stellen. Ook de boekjes zagen er heel mooi uit en werden persoonlijk door hen achter in de kerk overhandigd aan de mensen. Tevens zorgden zij voor de steen ophalen, de auto naar de kerk, de papieren die nodig zijn zoals o.a. Akte van overlijden, de afspraak met het Parochiehuis om daar te kunnen condoleren na de uitvaart enz.
En zeker niet onbelangrijk, de lijnen zijn kort en hartelijk, we konden ze bellen wanneer we maar wilden en altijd was er direct een antwoord!

Wij hebben er met het hele gezin een fijne en goede herinnering aan over gehouden, waarvoor nogmaals onze dank.

Familie Ammerlaan

Uitvaart Midden-Delfland

Beste John en Margret,

Onlangs hebben jullie (net als twee jaar geleden bij het overlijden van mijn vader Jacques Schutjes) de uitvaart van mijn moeder Cora Schutjes-van der Sman verzorgd. We voelden ons erg goed begeleid en jullie regelden alles. Jullie hebben beiden persoonlijke en oprechte aandacht en interesse, en de zaken waren keurig in orde. In verdrietige tijden is dat belangrijk en fijn. Onze hartelijk dank daarvoor.

Groeten

Marcel Schutjes

Uitvaart Delft in Op Hodenpijl

Voor een uitvaart op een mooie lokatie hadden we besloten de herdenkingsbijeenkomst te houden Op Hodenpijl in Schipluiden. De Regenboog heeft hier al meerdere uitvaarten georganiseerd en we zijn heel blij en tevreden met het resultaat. De bijzondere sfeer en de geschikte ruimtes die Op Hodenpijl te bieden heeft, hebben voor ons de dag van de uitvaart heel bijzonder gemaakt.

De uitstekende organisatie en begeleiding vanaf de eerste kennismaking door John en Margret van Kleef van De Regenboog hebben ons erg getroffen. We zijn hen daarvoor zeer dankbaar en kunnen De Regenboog van harte aanbevelen.

van der Linden

Uitvaart Den Haag

Wij zijn enorm dankbaar dat John en Margret van de Regenboog op onze weg zijn gekomen. In het verleden zijn wij geconfronteerd met de grote uitvaartbedrijven die veel onpersoonlijker zijn, vaak fouten maken en enorm duur zijn. Wat een verademing toen wij met John in contact kwamen. Na ons telefonisch contact kwam John snel bij ons langs om alles verder te regelen. Wij werden omhuld met een deken van liefde, begrip, medeleven en zorgzaamheid. Alles werd afgestemd op onze wensen en mogelijkheden. Tot in de puntjes werd alles liefdevol en zorgvuldig geregeld.

Mijn moeder en ik hadden mijn vader de laatste 4 maanden 24 uur per dag verzorgd. Als onderdeel van het verwerken van het rouwproces stelde John mij voor om met hem mee te gaan naar het mortuarium en mijn vader daar aan te kleden en in zijn kist te leggen om zo de verzorging van mijn vader helemaal af te ronden. Dat voelde heel goed om te doen en zo heb ik mijn vader samen met John mooi aangekleed en in een prachtige roomwitte kist gelegd van ecologisch populierenhout. Dit past helemaal bij ons en dus ook bij mijn vader omdat wij een puur natuurlijke eet- en leefwijze hebben. Vervolgens heb ik met John de kist met mijn vader afgesloten en in de rouwauto van John gelegd. Hierna heeft John mijn vader heel mooi opgebaard in de knusse familiekamer van de Korpershoek te Schipluiden met prachtige witte rozen en mooie brandende kaarsen.

Op de verjaardag van mijn moeder zou mijn vader gecremeerd worden. ’s-Morgens hebben mijn moeder en ik afscheid van mijn vader genomen, onze rozen op zijn borst gelegd, samen de kist gesloten en samen met John de kist met mijn vader in de rouwauto van John gelegd om naar het crematorium de Dijk in Maassluis gebracht te worden.

Dankzij de warme, respectvolle en liefdevolle verzorging en begeleiding van John was het ondanks het enorme verdriet en gemis een mooi en bijzonder gebeuren. En daar bleef het niet bij. John bleef en blijft contact met ons houden en ons op afstand geestelijk steunen. De as van mijn vader moest in het crematorium De Dijk in Maassluis opgehaald worden en uitgestrooid worden. Dit was emotioneel echter nog te zwaar voor mijn moeder en mij. John is ons toen op komen halen en samen met hem zijn we naar het crematorium De Dijk gereden, een heel mooi nieuw crematorium aan de Nieuwe Waterweg.

John zei dat wij nu even de tijd moesten nemen om de voelen en te beslissen wat wij met de as wilden gaan doen en waar wij het wilden uitstrooien. Zodra wij zover zouden zijn om de as van mijn vader te gaan uitstrooien was John bereid om met ons mee te gaan als het emotioneel nog te zwaar voor ons zou zijn. De vijfde dag na het ophalen van de as van mijn vader was het exact een half jaar geleden dat hij was overleden. Voor mijn moeder en mij voelde het toen dat het nu de tijd was om zijn as uit te strooien. Wij kregen de kracht om dit met ons tweeën op deze mooie, zonnige zondag te doen en het voelde heel goed. Het fysieke gedeelte was eindelijk afgerond, weer een stapje verder in de verwerking van het rouwproces.

De zorg en begeleiding van John deed en doet ons enorm goed, draagt ertoe bij dat wij ons gesterkt voelen en stap voor stap iets makkelijker door het rouwproces kunnen gaan. John en Margret zijn hele mooie mensen die dit werk doen vanuit een roeping, vanuit hun hart, met zoveel zorg, liefde, respect en aandacht voor ieder mens, dat is echt uniek. Voor ons is de Regenboog het meest zorgzame, respectvolle en beste uitvaartbedrijf dat er is en wij bevelen het iedereen dan ook van harte aan.

Louise en Frieda Prins

Uitvaart Delft

Namens familie van der Drift bedanken wij de “De Regenboog” uitvaartbegeleiding hartelijk voor het regelen en uitvoeren van de uitvaart van Aad van der Drift. Aad heeft zodoende een mooie uitvaart gekregen, daar het een “ uitzonderlijk” overlijden was, ook voor de Regenboog en hij vanuit het buitenland naar Nederland overgebracht moest worden. Alles is netjes verlopen en ook na de uitvaart hebben zij ons hulp aangeboden voor de verdere afwikkelingen die wij als familie nog moesten ondernemen.

Hartelijk bedankt John.

Met vriendelijke groeten,

Familie van der Drift

Nettie van der Drift

Uitvaart Schipluiden in coronatijd

Na de eerste schok van het overlijden van mijn broer, was de vraag wie kan ik hiervoor benaderen. Gelukkig kreeg ik een flyer van één van de bewoners uit het complex waar mijn broer woonde, even later vond ik tussen zijn spullen dezelfde flyer. Met een goed gevoel hierover belden wij met John van Kleef die gelijk tijd voor ons had. Het warme gevoel dat ik toen kreeg bij het doorlopen van alles is niet te beschrijven, ook zijn vrouw Margret straalde rust en liefde uit. Suggesties werden gedaan om alles zo goed mogelijk te laten verlopen, vooral omdat ik niet precies wist wat mijn broer wilde. Ook het versneld regelen van de urn na de crematie is met zorg gedaan, zodat ik weer bijtijds terug kon naar ons huis in Hongarije. Dankbaar denk ik terug aan Margret en John die met liefde en zorg hun werk hebben gedaan.

Ingrid

Uitvaart Delft

“Wij zijn zeer tevreden over de wijze waarop De Regenboog de uitvaart van onze moeder en vader heeft verzorgd. Met veel rust en aandacht voor detail zijn beide uitvaarten in goede banen geleid.
Onze hartelijke dank voor het plezierige contact in deze verdrietige tijden”

Gertjan & Karin

Neem contact met ons op

Adres

Agnes Croesinklaan 11
2636 HL Schipluiden

Contact

Visit

Wij zijn 24 uur per dag beschikbaar