Door Gemma van Winden-Tetteroo:

De Regenboog: uitvaartbegeleiding vanuit het hart met oog voor detail …

… zo krijgen John en Margret regelmatig te horen van de betrokken families. Het overlijden van een dierbare gaat vaak gepaard met verdriet, zeker als het onverwacht is. Het is een heel intens moment in het leven van de nabestaanden. Er moet opeens zó veel geregeld worden. Dan is het heel fijn als je met een gerust hart met name de praktische zaken aan de uitvaartondernemer kunt overlaten.

Dankzij hun jarenlange ervaring zorgen John en Margret van ‘de Regenboog’ op betrokken en respectvolle wijze voor uitvaartbegeleiding vanuit het hart met oog voor detail. “Wij steunen de nabestaanden graag, zodat zij zich geheel kunnen richten op een persoonlijk afscheid op de manier die bij hen èn ook bij de overledene past. Op het moment kiest ongeveer de helft voor een thuisopbaring in de vertrouwde omgeving van de dierbare. Natuurlijk begeleiden wij hen daarbij. We beschikken over alle materialen voor een sfeervolle aankleding. De persoonlijke verzorging van de overledene kan desgewenst samen met de familie of zelfs door uitsluitend vrouwen gedaan worden. Bij een thuisopbaring kunnen de nabestaanden op ieder moment bij hun overledene zijn. Sommige mensen moeten daar eerst even aan wennen, maar zijn eigenlijk achteraf altijd blij dat ze voor een thuisopbaring gekozen hebben. De persoonlijke bijdragen en invulling zijn vaak heel goed voor het rouwproces. Een overlijden is een afsluiting, maar meteen ook een nieuw begin.”

24 uurs kamer
“Wanneer thuisopbaring niet kan of ongewenst is, hebben wij in ons hele werkgebied (25 km rondom Delft) mogelijkheden om de overledene naar een 24 uurs kamer te brengen. In Schipluiden beschikken wij zelf over een opbaarruimte. De nabestaanden krijgen de sleutel en bepalen zelf wanneer zij bij hun dierbare zijn. De kamer is sfeervol en huiselijk ingericht, met verse bloemen. Dat kan troostvol zijn.”

Persoonlijk afscheid vanuit huis
Steeds vaker is er de wens om de afscheidsceremonie thuis te houden. Nabestaanden kunnen hierbij in vertrouwde omgeving en in alle rust afscheid nemen op de wijze die het beste bij hen past. “Muziek, sprekers en catering kan men zelf thuis regelen of door ons laten verzorgen. Aansluitend wordt de overledene begeleid naar zijn of haar laatste rustplaats of het crematorium. Het is belangrijk dat de nabestaanden de tijd en de ruimte krijgen om zich helemaal op het afscheid te kunnen richten. Ieder mens is uniek, daarom is ook iedere uitvaart weer anders. Wij zijn altijd op de achtergrond beschikbaar. Het voelt als onze roeping om de nabestaanden in deze intense en emotionele dagen te ondersteunen. Wij willen dat zij met een goed gevoel terug kunnen kijken op het afscheid. Dat zij met mooie herinneringen, ondanks het verdriet, weer verder kunnen … omdat het leven verder gaat.”

Dankbaar
Uit het gastenboek op hun site en tijdens de herdenking die ‘de Regenboog’ jaarlijks in Op Hodenpijl houdt, blijkt steeds weer dat hun zorg, hun respect en hun betrokkenheid gewaardeerd worden. “Daar zijn we blij mee. Ons werk is intens, maar ook heel waardevol. We doen het met heel veel passie. Het is ook voor ons een verdieping om de nabestaanden op hun meest kwetsbare momenten te mogen bijstaan. We zijn ontzettend dankbaar voor het vertrouwen van de nabestaanden voor wie wij een uitvaart hebben mogen begeleiden.”

Tenslotte
“Wanneer u elders al een uitvaartpolis heeft afgesloten, houdt u altijd de vrijheid in keuze van uitvaartonderneming. Meer informatie over de mogelijkheden, onze werkwijze en het financiële aspect is op onze site te vinden: www.regenbooguitvaart.nl, maar uiteraard lichten wij het graag persoonlijk toe. Mocht u het prettig vinden om geheel vrijblijvend een voorgesprek te hebben, ook wanneer het afscheid nog niet aan de orde is, is dat mogelijk. Dat kan rust geven. Natuurlijk komen wij graag naar u toe om allerlei details te bespreken. Ook dat is onderdeel van ons mooie werk.”