Wanneer thuisopbaring geen optie is.

Bij thuisopbaring is uw overleden dierbare in haar of zijn vertrouwde omgeving. U kunt elk moment bij uw dierbare zijn en in huiselijke kring afscheid nemen. Maar als thuisopbaring niet kan, bieden wij u een vergelijkbaar alternatief.

Rouwkamer Korpershoek:
Wij bieden u de mogelijkheid uw dierbare op te baren in ‘Rouwkamer Korpershoek’. Hier kunt u in alle rust bij uw overleden dierbare zijn. U kunt de ruimte verder aankleden met persoonlijke spulletjes, boeketten en bloemstukken. Indien gewenst kunt u er een kaarsje branden.

De rouwkamer is voorzien van een kistkoeling en een ruimtekoeling, beiden zorgen voor een optimaal klimaat bij opbaring. Het gebruik van de rouwkamer is inclusief de koelingen. De rouwkamer biedt capaciteit voor één opbaring.

Bezoek wanneer het u uitkomt:
U krijgt de beschikking over de sleutel waardoor u net zo vaak bij uw dierbare kunt zijn als u wilt.

Condoleance voor de uitvaart:
Tevens biedt de locatie u de mogelijkheid een condoleance te houden in de naastgelegen Recreatiezaal.

Ceremonie voor klein gezelschap:
Mocht u bij de afscheidsdienst van uw dierbare een klein gezelschap verwachten (tot 40 personen), biedt de Recreatiezaal wellicht ook een mooi alternatief om een afscheidsceremonie met aansluitend een informeel samenzijn te houden.

Begraven of cremeren in de regio:
Vanuit de Korpershoek kunt u na het samenzijn uw dierbare in kleine kring begeleiden naar de begraafplaats of het crematorium dat u wenst.

Ceremonie elders:
U kunt de ceremonie ook elders houden, in een kerk of aula van een begraafplaats of crematorium, met aansluitend de begrafenis of crematie. Hierbij kunt u de overledene direct vanuit de Rouwkamer Korpershoek overbrengen naar de locatie waar de ceremonie wordt gehouden.

Adres Rouwkamer Korpershoek:
Windrecht 10b
2636 JA Schipluiden