Zondag 29 mei mocht het eindelijk weer zover zijn dat wij, na drie jaar, onze traditionele herdenking konden houden bij ‘Op Hodenpijl’. Alle families die wij in de afgelopen drie kalenderjaren 2019, 2020 en 2021 hebben mogen begeleiden bij het afscheid van hun dierbare waren hierbij uitgenodigd. Per overleden dierbare konden twee familieleden zich opgeven. Voor wie het daarnaast graag mee wilde beleven was er een livestream. Deze is ook achteraf nog terug te kijken. Voor aanvang kreeg ieder de gelegenheid een kaarsje aan te steken en tijdens de dienst werden de namen voorgelezen van de overleden dierbaren. Families kregen vooraf de ruimte om zelf een gedicht, tekst of lied aan te dragen. Vijf familieleden hebben hieraan gehoor gegeven en een betekenisvol gedicht of verhaal voorgedragen. De muzikale invulling is verzorgd door zangeres Martine van Wensveen en gitarist Freek Dicke, zij hebben hele mooie en toepasselijke liederen ten gehore gebracht.

Nadien hebben we veel dankbare reacties mogen ontvangen over de mooie teksten en zang en de warme liefdevolle sfeer die voelbaar was. Dankzij de goede kwaliteit van het beeld en geluid, gefaciliteerd door Ricardo en Piet van ‘Ende Systems’, ervaarden de mensen dit online ook.
De getoonde waardering en dankbaarheid doen ons goed en geven ons energie dit steeds weer opnieuw te organiseren.

Terugkijken livestream? Klik op de blauwe tekst hiernaast: Livestream

Via deze weg danken wij nogmaals een ieder voor haar of zijn bijdrage bij het realiseren van deze bijzondere herdenking.

Hierbij wat persoonlijke reacties:

Dag Margret en John,

Graag dank ik jullie voor de mooie dienst die jullie 29 mei hebben georganiseerd. Prachtig! Hieruit spreekt liefde voor het vak en het werk dat jullie verrichten. Bij de nabestaande kan dit alleen maar goed aankomen. De eenvoudige prachtige muziek met gitaar en zang benadrukt de dienst in een zachte en liefdevolle gedachtenis tezamen met de eenvoudig en klein gehouden voordrachten. Mijn zus in Canada heeft er ook van genoten. Het is top, ga zo door.
Groet Bob Spanjaard

Beste John en Margret,

We hebben dankbaar gebruikt gemaakt van de link om vanuit Hongarije mee te maken hoe zo’n herdenking gaat. Prachtig gezongen en vooral mooie tekst, waarvoor hartelijk dank.
Warme groet (letterlijk en figuurlijk) van Aad en Ingrid

Goedenavond John en Margret,

Bedankt voor de mooie herdenking gisteravond.
Het was voor ons een waardevolle herinnering aan mijn moeder Lenie.
De zang raakte me en de teksten waren emotioneel, recht uit het hart.
Heel fijn, dat we hieraan mochten deelnemen.
Groeten, Marleen Nederpelt