‘De betrokkenheid is geweldig’

“Mijn moeder was bij ons thuis in Delft om te herstellen na een longontsteking. ’s Nachts overleed ze echter totaal onverwacht. ‘En nu?’ is het eerste wat dan door je hoofd schiet, helemaal als je nooit eerder een sterfgeval van zo dichtbij hebt meegemaakt.”

Dit ‘En nu?’ bleek voor Albert en zijn vrouw Pauline de Regenboog uitvaartbegeleiding te zijn. Albert: “Pauline herinnerde zich dat een basisschoollerares van onze kinderen samen met haar man een uitvaartonderneming runde. ’s Nachts zijn we gaan googlen en stuitten zo op de Regenboog. 24/7 bereikbaar, lazen we, en inderdaad… binnen een uur was John er, midden in de nacht.

John nam eerst uitgebreid de tijd om te vragen hoe het met ons ging, dat voelde meteen goed. Daarna informeerde hij ons over alle belangrijke zaken, zoals bijvoorbeeld de verzorging. Dat hebben we uiteindelijk samen gedaan, een bijzondere en rustgevende ervaring. Fijn is dat John en Margret heel persoonlijk en betrokken te werk gaan, maar toch heel discreet en integer blijven. Zo hebben we in nauw overleg een uitvaart kunnen regelen precies zoals wij het wilden. Zij verzorgden alles. Hun betrokkenheid en inlevingsvermogen zijn ronduit geweldig.”

Toen drie maanden later ook de tweelingzus van Alberts moeder overleed in Rotterdam, was de keuze voor de Regenboog dan ook een logische. “En weer werden we op alle vlakken ontzorgd. Een heel andere uitvaart, maar dat toont alleen maar dat ze elke keer weer maatwerk leveren.”